18. marts 2024 - Behandling af ændringsanmodninger

Generel information

Behandlingen af ændringsanmodninger

 

På baggrund af det digitale koordinatormøde den 13. marts 2024, har vi igen kigget på, hvordan vi bedst muligt kan understøtte koordinators arbejde på kort sigt.

Som det ser ud lige nu, kan vi desværre ikke ændre i systemets opsætning, da vi frem til sommer bliver nødt til at bruge alle ressourcerne i LBST og i PLST på at få udbetalingsmodulet klart til 15. maj.

Men vi forsøger at lette arbejdsbyrden med flere tiltag indtil da:

 

Tast selv
Fra den 24. april 2024 vil teksten i ansøgningsskemaet blive præciseret i begrundelsesfeltet, så ansøger opfordres til:

•    at beskrive hvad ændringen består i - hvilke udgifter udgår, og hvilke tilføjes. 
•    at skrive, hvilke felter der er rettet i.


Det skal sikre, at ansøger bliver skarpere på at fortælle hvad ændringen består i og hvor de har ændret i ansøgningen.

Der vil fortsat være 4 tekstfelter, hvor koordinator skal sammenholde den tidligere beskrivelse med ansøgers nye beskrivelse i de tilsvarende 4 felter i ændringsanmodningen. Her opfordres I til at bruge diffchecker, hvis der er tale om længere tekster. 

På ansøgningstidspunktet vil det generelt være en god idé, at bede ansøger om at beskrive projektets formål kort og præcist. Ønsker ansøger at sende en længere forklaring, kan dette tilføjes som et dokument i Appendix. På den måde, vil der blive mindre at forholde sig til ved en evt. ændring.

 

Bekendtgørelsen
Vi har desuden forenklet kravene til ”projektets formål”, som i bekendtgørelsen er formuleret som ”projektets overordnede formål”.

Det overordnede formål må ikke ændres, hvilket udelukkende betyder at projektet ikke må ændres fra et erhvervsprojekt til et almennyttigt projekt og omvendt.

På baggrund af ændringsanmodningen, skal bestyrelsen vurdere, om de stadig har tillid til projektet efter den ansøgte ændring og tror på at projektholder kan gennemføre.

I tilfælde, hvor bestyrelsen ikke længere tror på projektet, skal der skrives en konkret begrundelse, som forholder sig til bestyrelsens vurderingskriterier.

Vi indkalder til et digitalt koordinatormøde den 4. april 2024, hvor vi samler op. 

Vi evaluerer efter sommerferien og vurderer om, og hvor, der kan være behov for ændringer.