24. april 2024 - Status på sagsbehandlingen

Generel information

Status på sagsbehandlingen

De aktuelle sagsbehandlingstider er for lange. Det er vi ikke tilfredse med.

Vi kigger derfor meget alvorligt på situationen for sammen at kunne iværksætte initiativer til at imødegå vores udfordringer med sagsbehandlingstiderne på den mest hensigtsmæssige måde. Vi ser på en langsigtet plan til udgangen af 2025, hvor alle LAG-sager fra den gamle programperiode skal være afsluttet. Vi orienterer jer, når vi er nået videre i planlægningen af konkrete initiativer. Vi forventer, at der ligger en langsigtet plan inden sommer.

Udbetalingssager på den gamle programperiode
Som vi tidligere har meldt ud, prioriterer vi nye udbetalingsanmodninger, så sagsbehandlingstiden kan holdes nede på disse sager.
Vi sagsbehandler på de sager, der har fået straksudbetaling, når der ellers er ledig sagsbehandlingskapacitet. Det er, som vi tidligere har meldt ud, kompromiset ved straksudbetaling.
Der spørges jævnligt til, hvornår projekterne, der har fået straksudbetaling, kan forvente at få udbetalt den sidste del af tilskuddet. Det er af samme grund vanskeligt at give et estimat på. Vi vil også få brug for at tage efteråret med. Vi behandler sagerne i den rækkefølge, de oprindeligt er kommet ind. Vi kan helt undtagelsesvist rykke enkelte foran i køen, hvis I vurderer, at det er helt essentielt for den enkelte virksomhed eller forenings overlevelse. Den praksis har vi også i dag. 

Udbetaling på den nye programperiode
Vi planlægger at gå i gang med de nye udbetalingssager, når de kommer ind. Sagsbehandlingen af de første sager vil formodentlig kræve ekstra tid, da vi skal have de nye tjeklister ind under huden, og der skal opbygges praksis. Vi kan se fra tilsagnssagerne, at det tager noget tid. 

Tilsagnssager
Vi har tidligere vurderet, at alle tilsagnssager fra 2023 ville være behandlet i april. Vi har dog opdateret vores prognose og forventer nu, at alle tilsagnssager fra 2023, med få undtagelser, vil være behandlet ved udgangen af maj.
Herefter går vi i gang med at behandle de indkomne tilsagnssager fra 2024.

Større milepæle i den kommende tid
Projektbekendtgørelsen sendes i høring i første halvdel af maj.
Vi har arbejdet med en række nye muligheder, herunder LAG’ens egne projekter, samarbejdsprojekter og internationale samarbejdsprojekter. Der er også arbejdet på en række forenklinger herunder standardløn til projekterne.

Det er stadig planen, at udbetalingsmodulet åbner den 15. maj.